Gouden Regels voor vloggers!

Hoe maak je een succesvolle vlog?

Wil jij beginnen met vloggen? Want videobloggen is nu eenmaal hot! Of ben jij al volop bezig met vloggen maar wil jij ontdekken hoe jij je vlog succesvoller kunt maken? Wij geven vloggen tips! Zodat jij bij de 1% komt die geld verdient met vloggen.

Tip 1: Het belang van een goede titel.

Bedenk dus een pakkende kop. Maak gebruik van zoekwoorden (veel gebruikte woorden of woordcombinaties die mensen invoeren in een zoekmachine/- youtube om iets op te zoeken)

Tip 2: Goede inhoud is King en hou het interessant!

Maak een pakkende vlog van minimaal een minuut en maximaal vier minuten.
De inhoud van jouw verhaal is belangrijker dan het beeld en geluid.
Er moet een reden zijn voor je volgers om te kijken naar vlogs.
Stel daarbij jezelf de vraag;
Op welke manier onderscheid ik mijn video content van ander vloggers?
Wat maakt mij uniek en anders? Waarom zou iemand mij blijven volgen?

Tip 3: Er is meer dan jouw gezicht.

Je volgers zien niet alleen jou op het scherm. Ze zien een totaalbeeld. Wat er in dit beeld te zien is vormt samen met jouw beeld, je bewegingen en stem welk gevoel de kijker er bij krijgt. Rotzooi op de achtergrond kan een kijker bewust of onbewust associëren met desorganisatie. Een brandende kaars op de achtergrond kan zorgen voor meer rust. Kleine details kunnen een groot verschil maken.

Tip 4: Zorg voor Spanning en sensatie.

Wil je een extraatje aan je vlog meegeven? Zorg dan voor een spannend beeld. Wissel steeds van shot en film vanuit verschillende standpunten.

Tip 5: Gebruik Call to Action

Als het goed is dan vlog jij met een bepaald doel voor ogen. Een CTA (of “Call to Action”) kan erg behulpzaam zijn bij het ondersteunen of behalen van je doelen. Door middel van een CTA moedig je kijkers aan om tot een bepaalde actie over te gaan. Dat kan bijvoorbeeld het vragen van feedback zijn, het abbonneren op een Youtube kanaal of het beantwoorden van een vraag in je Facebook comments.

Laat je talent stralen!

SCHRIJF JE GRATIS IN!

Tip 6: Lichaamstaal en gezichtsexpressie

Dit is er eentje die wij – gek genoeg – nog nergens voorbij heb zien komen. Communicatie bestaat uit voor het grootste deel uit non-verbale communicatie. Een goede vlogger kan makkelijk een paar minuten volpraten met totale onzin, terwijl jij wel geboeid blijft kijken.

Het begint ermee dat jij je bewust bent van je eigen lichaamstaal en gezichtsexpressie. Je kunt hier mee spelen (a/b testen)  en non-verbale communicatie afstemmen op je verbale boodschap. Dit maakt vlogs krachtiger en houdt jouw kijkers langer vast.

De laatste gouden regel! Tip 7: Zorg voor consistentie en regelmaat.

Plaats video’s op vaste momenten. Zo trek je meer kijkers naar jouw kanaal en weten zij wat ze kunnen verwachten.

Vlog Camera's en meer..

VLOG SHOP

Reacties

reactie