Zo krijgen je video’s meer views op YouTube!

Zo krijgen je video’s meer views op YouTube!

Als YouTube vlogger wil je graag zo veel mogelijk views, maar hoe doe je dat? In deze blog geven wij uitleg en een aantal bruikbare tips hoe je video meer views krijgt op YouTube.

Hoe werkt YouTube?

YouTube is eigenlijk een zoekmachine zoals Google. Je typt een zoekterm in en YouTube kijkt welke video het meest relevant is aan de ingegeven zoekopdracht.

Wist je dat…

YouTube video’s met goede content en informatie waar de kijker echt iets aan heeft voorrang hebben en worden getoond in Google?

Tip: Vertel dus geen “Broodje Aap verhaal”.

Yes, het is gelukt! Jij hebt je vlog gemaakt. Nu is het tijd om hem goed vindbaar te maken.
 Er zijn daarbij drie elementen zeer belangrijk, dit zijn de titel, de beschrijving van jou YouTube video en de vaak vergeten tags.

Voordat je deze drie belangrijke YouTube elementen gaat invullen is het handig om te weten waar jou publiek naar zoekt en of er überhaupt mensen zoeken op de gekozen zoekwoorden. Hiervoor kun je makkelijk de auto-suggestie van zowel Google als YouTube gebruiken. Daarnaast zijn er ook handige tools op de markt, zoals Google Trends.

vloGGie tip: Draai het om! Voordat jij een YouTube vlog gaat maken, kijk eerst waar veel opgezocht wordt en waar weinig concurrentie is! Zo krijgt jou YouTube video automatisch meer kijkers!

Het optimaliseren van de drie belangrijke elementen

1. De titel van je YouTube video

Zorg ervoor dat het zoekwoord of de zoekwoordcombinatie in de titel van je video staat.

2. De beschrijving van de video

Zet in de beschrijving waar de YouTube video over gaat. Neem als eerste de zoekwoorden van de titel over. Kopieer niet de hele titel, maar maak een iets andere zin van de woorden.

Let op: Zorg dat je de zoekwoorden niet te vaak gebruikt, en dat de beschrijving van je YouTube video is om mensen te informeren! Overkill wordt afgekeurd!

Zet in je beschrijving ook hashtags. Dit mogen er niet meer dan 15 zijn. Een goede plek is aan het eind van je beschrijving onder meer weergeven, zodat je ze in eerste instantie niet ziet.

4. Tags

Een belangrijk onderdeel van je YouTube video zijn de tags.
Je kunt 4 verschillende typen onderscheiden:

1. Specifieke tags, waarin je de woorden van je titel zet en andere aan de video gerelateerde woorden.
2. Tags met meerdere woorden die je video beschrijven.
3. Tags die het soort video beschrijven. Is het bijvoorbeeld een komedie of een make-up tutorial.
4. Tags met schrijffouten. Bepaalde woorden worden fout gespeld en die kan je in je tags opnemen, zodat de bezoeker toch de video vindt waar hij of zij naar op zoek is.

Zorg ervoor dat je gelijk bij het uploaden alle informatie goed invult.
De eerste 24 uur na het uploaden zijn namelijk erg belangrijk bij het indexeren.

Laat hieronder weten of je iets aan de tips hebt gehad! Succes!

Later deze week: “Hoe krijg jij meer YouTube abonnees

Reacties

reactie