Hoe krijg ik meer YouTube abonnees?

Hoe krijg ik meer YouTube abonnees?

In deze blog lees je waarom abonnees op jou YouTube kanaal belangrijk zijn.
Daarnaast geven wij 8 tips waardoor je meer YouTube abonnees kunt krijgen.

Waarom zijn abonnees op jouw YouTube kanaal zo belangrijk?

YouTube neemt de hoeveelheid abonnees van een YouTube kanaal mee bij de ranking van video’s. Daarnaast is het interessant voor bedrijven op Product Placement toe te passen bij kanalen met vaste abonnees.

Nog geen leuk bedrijf gevonden? Niet getreurd! Met YouTube advertenties verdien jij gemiddeld €0,30 tot €4,00 op per 1000 views. Maar wat je precies verdient hangt af van het onderwerp van je advertenties en van hoeveel kijkers op de advertenties klikken. De verdiensten worden uitbetaald via Google Adsense, en het uitbetalings-minimum is daar 70 euro.

Stel we hebben twee exact dezelfde video’s  (ook qua inrichting met zoekwoorden en beschrijving en tags). Deze video publiceren we zowel op een kanaal met 1.000 abonnees als een kanaal met 20 abonnees. Het resultaat zal zijn dat de video die we gepubliceerd hebben op het kanaal van 1.000 abonnees veel hoger en veel sneller in de ranking komt als exact dezelfde video van het kanaal met 20 abonnees.

Verder is het aantal abonnees belangrijk voor de terugkerende – kijkers naar je video. Als je een kanaal van 1.000 abonnees hebt en je plaatst een video online, dan zal 10% van je abonnees je video binnen 3 dagen bekijken. Dit levert je dus 100 views binnen drie dagen op. En dan hebben we het nog niet over de views die niet via je abonnees binnen komen. Het kanaal van 20 abonnees levert binnen 3 dagen maar 2 kijkers uit je abonnees op.

Tot slot is het aantal abonnees ook belangrijk voor verkoopvideo’s. Stel je maakt een verkoopvideo over een product. Stel dat 3% van de kijkers het product daadwerkelijk koopt. Een kanaal van 3000 abonnees levert je dan binnen 3 dagen 9 verkopen op.

Hoe krijg je meer abonnees op YouTube: 8 tips

Wij geven je 8 tips voor meer YouTube abonnees. Dit zijn lange termijn tips en bedoeld voor YouTubers die hun kanaal serieus nemen. Deze tips leveren jou vandaag of morgen niet gelijk 100 of 200 meer abonnees op. Volhouden is het toverwoord dus.

Tip 1: Zorg voor goede content. Geef waarde. Geef informatie waar de kijker echt iets aan heeft. Vertel dus geen “luchtledige verhalen”. Als de kijker tevreden is over de waarde van de video, dan zal hij zich veel sneller abonneren. De kijker wil immers je volgende video die je online zet niet missen.

Tip 2: Richt je video goed in. Titel, omschrijving, zoekwoorden, etcetera. Alleen dan wordt je video gevonden en kun je kijkers aansporen om zich te abonneren.

Tip 3: Wees duidelijk voor welke doelgroep je jouw video maakt. Uitsluitend dan krijg je “echte” abonnees. Abonnees die je doelgroep zijn. Je conversie (abonnees die uiteindelijk je klant worden) zal dan veel hoger zijn en je kunt je ook specifiek richten tot deze doelgroep.

Tip 4: Zoek naar kanalen waar jouw potentiële abonnees te vinden zijn. Laat op die kanalen waardevolle reacties en tips achter. Doordat je waardevolle reacties achter laat zullen lezers van jou reacties, benieuwd zijn wie er achter de reactie zit en doorklikken naar jouw YouTube kanaal. Vervolgens is de kans groot dat ze video’s van jouw YouTube kanaal gaan bekijken. Als je dan tip 1 hebt toegepast, zorgt de reactie op een ander kanaal dus voor meer abonnees.

Tip 5: Zorg ervoor dat jou YouTube kanaal er netjes en verzorgd uit ziet. Jou YouTube kanaal is je persoonlijke visitekaart. Beschouw het als je eigen “website” op YouTube. Als je jou kanaal netjes bijwerkt en een verzorgde blik geeft, komt dit vertrouwd over. Doordat jouw YouTube kanaal meer vertrouwen uit straalt, is de kans groter dat bezoekers zich abonneren.

vloGGie tip: Werk met een kanaaltrailer voor jou YouTube kanaal.

Tip 6: Vraag in de video’s die je maakt of de kijker zich abonneert op jouw Youtube kanaal. Het blijkt dat” aangestuurde kijkers” sneller overgaan tot de actie die je aanstuurt. Als je in jouw video dus vraagt: “abonneer jezelf op mijn YouTube kanaal door op de knop “abonneren” te klikken onderaan deze video”, levert dit veel meer abonnees op als dat je dit niet doet.

Tip 7:  Maak een aparte YouTube video die kijkers aanmoedigt om zich te abonneren op jouw  Youtube kanaal. Koppel hier wel een actie en/of prestatie aan vast.

Tip 8: Abonneer jezelf op andere YouTube kanalen. Vraag aan de kanaaleigenaar (via YouTubemail, onder het tabblad “inbox” van je YouTubeaccount) of hij zich ook wil abonneren op jou YouTube kanaal.

Reacties

reactie